Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

GMP velgen steeds populairder

Zaterdag 31 augustus

Geef je auto de “look” door er GMP velgen onder te monteren.

 

Je zult het ongetwijfeld het zelf een keer opgemerkt hebben, je ziet een auto passeren die een bepaalde aantrekkingskracht heeft, maar je kunt er geen vinger op leggen waardoor. Die auto ziet er strak uit en realiseert je dat de aantrekkingskracht komt vanuit de wielen. GMP velgen hebben met hun Italiaans design een impact op iedere bewonderaar en geven de auto karakter. Lichtmetalen velgen of ook wel magnesium wielen genoemd, zijn gemaakt van een legering wat bestaat uit aluminium of magnesium en soms ook als een compositie hiervan.

 

Deze sportieve velgen waren van oudsher alleen beschikbaar voor luxe sportwagens en automobielen, maar de afgelopen twee decennia zijn ze praktisch binnen handbereik voor iedereen, zelfs voor budgetauto’s. GMP is een op ontwerp gerichte fabrikant die hoogwaardige lichtmetalen velgen produceert. GMP Italia heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in toename van zowel de technische aspecten van het product als wel in de productietechnologie ervan. Wat zich laat uiten in stijlvolle en innoverende ontwerpen wat je mag verwachten van een “Made in Italy”.

 

GMP velgen zijn uniek in hun vormgeving.

 

De meeste lichtmetalen velgen zijn gegoten aluminium legeringen, maar sommige zijn ook gesmeed uit magnesiumlegeringen, hierdoor zijn ze sterker en hebben meer ductiliteit(vormbaarheid). Deze Italiaanse velgen zijn vervaardigd van een materiaal dat zich goed leent voor het vervormen ervan, zoals walsen, dieptrekken en smeden. Traditionele auto wielen worden echter van staal gemaakt vanwege de sterkte, duurzaamheid en het uiterlijk ervan moest als degelijk worden beschouwd. Door de eisen van de autosport zagen echter steeds meer lichtmetalen velgen vanwege diverse voordelen de weg naar de consument, hierdoor steeg gestaag de vraag vanuit de commerciële markt.

 

GMP Italia is daar briljant op in gesprongen door velgen op de markt te brengen met een design wat je alleen van een Italiaans ontwerp kan verwachten. De wielen hebben een gecertificeerde kwaliteit volgens internationale normen die wereldwijd erkent wordt. Door het gebruik van een constante formule met een goed ontwikkelde technologie zijn ze al meer dan 15 jaar een begrip en hebben ze hun stempel gedrukt op de wereldmarkt.

 

Voor elke auto is er wel een GMP velg.

 

Door het hebben van diverse modellen als: Drake, Hunter, Gunner, Wonder, Enigma enzovoorts, is er voor praktisch elk merk auto een schitterende velg verkrijgbaar in verschillend zwart of zilver, bekijk de GMP pagina van Wheelpoint maar eens. Van mat, glimmend, satijn, antraciet en diverse combinaties hiervan in verschillende inches. Het aanschaffen van deze velgen zullen je auto een cosmetische upgrade en verbeterde visuele impact geven. Dit is een van de redenen waarom veel autobezitters voor dit Italiaans ontwerp kiezen. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen gehad.

 

Omdat legeringen de warmte beter kunnen afvoeren dan stalen wielen, leveren ze betere remprestaties en verminderen ze het risico op rem defecten. Ze zorgen voor betere prestaties en rijgedrag wat zich weer uit in energie efficiëntie. Lichtmetalen wielen verminderen het onafgeveerde gewicht, wat ten gunste komt van minder traagheid van de vering. Hierdoor volgt de ophanging makkelijker het terrein met een betere grip. GMP velgen zorgen voor een verbeterd rijgedrag en verbetert de wegligging in de bochten aanzienlijk.