Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Tips voor een autovakantie naar Bari

Wanneer we het hebben over een vakantie met de auto naar Italië, dan denken de meesten natuurlijk aan een trip naar het Gardameer. Logisch ook, want met 1200 kilometer is dit een afstand die ook met een paar kleine kinderen in de auto meer dan prima te doen is. Toch willen we het in dit artikel over een wat zuidelijkere plaats in Italië hebben en dat is Bari. Bari ligt op zo’n 1900 kilometer ten zuiden van Italië, aan de Adriatische kust. De perfecte plek voor een heerlijke vakantie. Gezien de afstand is het niet verstandig deze in één keer af te leggen, maar is het wel een afstand die in twee of eventueel drie dagen te doen. Omdat er wel een aantal zaken zijn om rekening mee te houden, delen we in dit artikel een aantal praktische tips met je.

Waarom je zou moeten kiezen voor Bari

Met een rit van 1900 kilometer, is het logisch dat jij je afvraagt waarom je voor een vakantie Bari zou moeten kiezen. Nou dat kunnen wij je wel vertellen! Deze historische stad aan de Adriatische kust heeft namelijk een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Van prachtige idyllische oude straatjes tot indrukwekkende monumenten, er is hier zoveel te ontdekken. Daarnaast staat Bari ook bekend om het heerlijke eten en dan hebben we het niet alleen over de typische Italiaanse pizza’s en pasta’s. Omdat deze stad gelegen is aan de Adriatische kust, is het ook voor de zon, zee en strandliefhebber een prachtige bestemming om naartoe te gaan.

Zorg voor een goede auto

Een rit van 1900 kilometer is niet zomaar wat. Logisch dus dat je een goede auto nodig hebt om niet alleen veilig, maar vooral ook comfortabel naar het zuiden van Italië te rijden. Bij voorkeur een wat grotere auto, zodat ook de kinderen op de achterbank voldoende ruimte hebben om goed te kunnen zitten en misschien zelfs wel samen een spelletje te kunnen doen. Beschik je nu zelf niet over een goede auto, dan kun je misschien vragen aan familie of vrienden of je gedurende deze periode van auto's kunt ruilen. Nu snappen we ook wel dat dit niet zomaar iets is en is het ons advies om bijvoorbeeld een auto te huren. Het enige waar je wel even op moet letten, is of het is toegestaan hiermee naar het buitenland te mogen rijden of dat er een bepaalde restrictie is als het gaat om het aantal kilometers dat je mag rijden.

Plan één of meerdere overnachtingen

In het gunstigste geval is het zo tussen de 18 en 24 uur rijden. Het is dus wel prettig dat je ergens halverwege kunt stoppen om daar heerlijk bij te kunnen tanken, zodat je de volgende dag fris en fruitig je weg kunt vervolgen. Stel dat je nog wat zuidelijker gaat dan Bari, bijvoorbeeld naar de stad Lecce, welke nog 150 kilometer zuidelijker gelegen is in de hak van de laars, dan is het raadzaam na te denken over een driedaagse reis. Als je toch 3 weken gaat, kun je dit natuurlijk gewoon als onderdeel van je vakantie laten gelden.