Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Auto huren op vakantie is niet moeilijk

Woensdag 8 augustus 2018

Iedereen komt wel eens in de positie dat hij een auto moet huren. Op vakantie, voor je werk, omdat je eigen auto tijdelijk niet bruikbaar is of om een andere reden. In Nederland is dat vaak goed geregeld, maar ook in het buitenland is het heel makkelijk een auto huren. Hoe je dat doet? Gewoon vanaf je eigen computer in Nederland. Een kind kan de was doen.

Auto huren

Op het huren van een auto in het buitenland kleeft nogal een taboe. Het zou vaak fout gaan, je weet niet wat voor auto je mee krijgt en word ik naderhand niet enorm opgelicht met schades die helemaal niet door mij veroorzaakt zijn? Het zijn vragen die toeristen zich vaak afvragen, met name buiten Nederland.

Verhuurbedrijven

Er zijn steeds meer autoverhuurbedrijven die zowel in Nederland als in de rest van Europa actief zijn. Het grote voordeel daarvan is dat je in Nederland al de auto kan reserveren. Andere voordelen zijn bijvoorbeeld dat de communicatie helemaal in het Nederlands is waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je bepaalde zaken niet begrepen hebt, en je hoeft niet ter plekke op je vakantiebestemming nog allemaal moeite te doen om de auto te krijgen. Autoverhuurbedrijven als Sixt of Europcar zijn enkele voorbeelden van autoverhuurbedrijven die door heel Europa (en zelfs ver daarbuiten) actief zijn, maar er zijn er meer dan die twee. Dus wil jij graag in het buitenland een auto huren? Kijk dan eens goed rond op het internet naar een geschikt verhuurbedrijf. Al wil je een auto huren op Kreta, met een jeep wil rondrijden op Mallorca of een busje wil huren in Denemarken? Online is veel te vinden dus start je zoektocht daar, voordat je op je vakantiebestemming helemaal druk gaat maken om het zoeken naar een goed verhuursbedrijf. Fijne vakantie gewenst!