Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Auto import prognose 2019

Zondag 17 februari 2019

De laatste jaren importeren steeds meer Nederlanders een nieuwe of tweedehands voertuig in plaats van dat ze deze bemachtigen in eigen land. Er zijn vele voordelen aan importeren: a) goedkoper, b) luxer uitgevoerd model, c) meer keuze. De Nederlandse auto markt is altijd al karig geweest, er is gewoon niet veel voor handen. Veel vraag, weinig aanbod, een bekend economisch principe leidt dan tot hoge prijzen. Tevens helpt het overheid beleid ook niet bepaald mee die voornamelijk auto industrie afremt letterlijk en figuurlijk.

Gaat hier verandering in komen dit jaar? We zijn nog ver weg verwijderd van prinsjesdag. Maar het ziet er niet naar uit dat kabinet plannen voor de auto industrie ineens 180 graden zullen omdraaien. Integendeel, de auto bezitter zal naar alle waarschijnlijkheid alleen maar verder uitgemolken worden. En om die reden zal auto import alleen maar toenemen dit jaar en komende jaren.

Enfin, voor nieuwbakken auto importeurs, zullen we bij deze wat handige tips delen. Een auto import heeft namelijk wel wat meer poten in de aarde dan een auto kopen in Nederland. Allereerst, zal je rekening dienen te houden met de BPM. De BPM kan op verschillende wijze berekent worden. Deze zijn alle toegestaan door De Belastingdienst, wat een en ander lastig en gecompliceerd maakt. Om tot de meest gunstige berekening te komen die legaal is bevelen wij aan om de kosteloze en vrijblijvende berekening op maat aan te vragen bij specialist Easy-import, deze is te vinden op hun website. Met de juiste BPM berekening kun je duizenden Euro’s besparen, dus klungel hier niet zelf mee als je niet weet wat je doet.

Auto importeren uit Duitsland

Wanneer men een auto importeert uit Duitsland is verder handig om te weten dat je niet met een Duits kenteken op de Nederlandse wegen mag rondrijden als Nederlander zijnde. Je zult een speciaal kenteken moeten aanvragen voor dit transport (bron). Nu is het zo, dat als je kijkt naar de kosten van transport uitbesteden, en zelf rijden, dit niet heel veel verschilt, en het wellicht beter is om de tijd en moeite van zelf rijden te besparen.

Een laatste tip is om altijd een verzekerde auto te kopen, wanneer je gaat kijken over de grens. Dit lijkt nogal een open deur, maar het zal je verbazen hoeveel mensen dit nog wel eens over het hoofd zien.