Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

De reden om te kiezen voor een grote leasemaatschappij

Auto leasen van een bekende leasemaatschappij

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een auto te gaan leasen, dan is het vaak alleen nog even de afweging op welke manier je wilt gaan leasen. Zo heb je de mogelijkheid tot een financial lease, maar kun je ook kiezen voor een operational lease. Welke keuze je maakt, is afhankelijk van wat je precies wil. Heb je alleen een financiering nodig en regel je de rest zelf, dan is een financial lease een goede optie. Wil je nu volledig worden ontzorgd, dan is operational lease een betere keuze. Nadat je voor jezelf deze keuze hebt gemaakt, is het tijd om te kijken naar het bedrijf bij wie je uiteindelijk een auto of bedrijfswagen wilt gaan leasen. Kies je voor een grote of toch liever een kleinschalige partij? Welke keuze je ook maakt, denk er heel goed over na! Ons advies is namelijk om te kiezen voor zakelijke lease bij grote bedrijven, zodat je een stukje meer zekerheid en vaak ook keuze hebt. Omdat er daarnaast nog tal van redenen zijn waarom dit aan te raden is, hebben we de belangrijkste voor je uitgewerkt.

Betrouwbaarheid en professionaliteit

Een grote leasemaatschappij heeft vaak jarenlange ervaring en een goede reputatie opgebouwd. Ze werken samen met bekende automerken en hebben vaak een enorm aanbod als het gaat om verschillende modellen auto’s beschikbaar die je kunt leasen. Als klant kun je erop vertrouwen dat ze goede service bieden en de hoogste standaarden hanteren. Nu wil dat uiteraard niet per definitie zeggen dat een kleinere partij minder betrouwbaar is, maar hebben grotere partijen vaak net even wat meer tools en ook direct afspraken met bepaalde merken, dan wanneer je kiest voor een kleinere partij voor het leasen van je auto.

Kostenbesparing

Hoewel de maandelijkse kosten voor het leasen van een auto in eerste instantie hoger kunnen zijn dan het kopen van een auto, zijn er op de lange termijn zeker kostenbesparingen te realiseren. Kies je voor een zakelijke lease bij grote bedrijven, dan hebben ze vaak omdat ze groter kunnen inkopen, meestal ook een voordeel qua prijs. Je kunt je voorstellen dat een partij zoals Arval, die misschien jaarlijks wel tienduizenden Tesla’s afneemt, betere afspraken heeft dan de dealer om de hoek die er maar tien per jaar doet.

 

Service en onderhoud

Vrijwel alle grote leasemaatschappijen hebben afspraken met dealers en garages in de buurt. Dit heeft dus voor jou als klant het voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud of reparatie. Nu hoef je je bij een leaseauto überhaupt geen zorgen te maken over de kosten, maar ook niet dat je bijvoorbeeld een week of misschien wel langer je auto moet missen. Deze bedrijven bieden vaak vervangend vervoer als onderdeel van de overeenkomst. Reden genoeg dus om hiervoor te kiezen. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks eerst je auto een paar steden verder weg moet brengen om vervolgens ook zelf te zorgen voor vervangend vervoer.