Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Maandag 12 augustus 2019

In de file staan is nooit leuk. Je bent kostbare tijd aan het verliezen die je liever anders had willen besteden. Hoewel je op sommige routes en op bepaalde tijdstippen de file kunt voorspellen, ontstaat een file vaak ook op een onverwacht moment. Om er voor te zorgen dat jij niet achteraan in de file hoeft aan te sluiten, zijn er alternatieve vervoersmiddelen die je kunt gebruiken, om zonder vertraging op je bestemming aan te komen. Wij nemen een aantal van deze manieren met je door. 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Nederland is vrij goed geregeld. Zowel met de bus, de trein en de tram kun je vrij eenvoudig op de plaats van bestemming komen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van wat je bestemming is, en of daar bijvoorbeeld een station in de buurt is. Het nadeel van openbaar vervoer is wel dat er vertragingen kunnen ontstaan bij onder andere slechte weersomstandigheden of werkzaamheden aan het traject, maar in de file zul je met een trein niet snel staan. 

Fiets

De fiets is een typisch Nederlands vervoermiddel en wordt door veel mensen gebruikt om van en naar het werk te fietsen. Als je werk binnen een straal van 10 kilometer ligt, dan is het vaak mogelijk om binnen 45 minuten op je werk aan te komen. De elektrische fiets is ook enorm in opkomst, waarbij het zelfs nog een beetje sneller kan. 

Alternatieve manieren

Een andere zeer snel groeiende manier van vervoeren is het gebruik maken van een elektrische step. Voor kleine afstanden ideaal. Je wordt er niet moe van, je bent toch heerlijk in de buitenlucht en je hoeft bovendien nooit in de file te staan. Ga er mee naar je werk, tijdens je werkdag wordt de step opgeladen, en na je werk ga je weer op een hele ontspannen manier naar huis.