Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Files voor laadpalen

Vrijdag 6 april 2018

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische of half-elektrische auto. Dit is een goede ontwikkeling aangezien elektrisch rijden uiteraard beter is voor het milieu dan rijden op benzine of diesel. In 2015 was één op de tien auto’s elektrisch en dit aantal blijft stijgen. Deze auto’s moeten natuurlijk allemaal worden opgeladen. Het opladen van een elektrische auto kan wel acht uur lang duren. Het is daarom van belang dat er genoeg laadpalen beschikbaar zijn. Op sommige plekken in Nederland zijn op dit moment te weinig laadpalen beschikbaar. Dit heeft als gevolg dat mensen soms zelfs in de file moeten staan om hun auto op te laden en dit is natuurlijk niet de bedoeling

De meeste mensen laden hun auto op wanneer ze thuis komen van hun werk, rond 6 uur. Dit is dan ook het drukste moment bij de laadpalen. Het is natuurlijk erg vervelend als je net een lange werkdag hebt gehad, om dan nog eens in de file moet staan om je auto op te laden. Hier zitten de meeste mensen niet op te wachten.

Een laadpaal bij de zaak kan hiervoor een oplossing bieden. Wanneer werknemers hun auto kunnen opladen terwijl ze aan het werk zijn, hoeven ze dit niet te doen wanneer ze thuis komen. Zo wordt het moment waarop mensen hun auto opladen meer verspreid over de dag. Veel werkgevers staan er tegenwoordig voor open om laadpalen bij hun bedrijf te plaatsen.

Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat er veel misbruik wordt gemaakt van laadpalen. In grote steden worden de laadpaalplekken namelijk gezien als gratis parkeerplek. Mensen laten hun auto langer staan dan nodig is, zodat ze gratis voor hun huis kunnen parkeren. Dit leidt tot veel frustraties onder buurtbewoners. Laadpalen worden op deze manier onnodig lang bezet gehouden.

Een laadpaal op eigen terrein kan een goede oplossing zijn. Wanneer je een eigen laadpaal bezit, kun je je auto opladen wanneer je zelf wilt, en hoef je nooit rekening te houden met anderen. Daarnaast is het een fijn idee dat je auto veilig voor je huis staat. Een laadpaal kun je tegenwoordig aanschaffen in allerlei soorten, maten en prijsklassen.