Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Twee redenen om te kiezen voor nieuwe banden

Maandag 15 oktober 2018

Het aanschaffen van nieuwe banden is vaak erg prijzig. Veel mensen kiezen er dan ook voor om tweedehands autobanden bij een autohandelaar te kopen, echter is dit meestal niet de verstandigste keuze. In eerste instantie lijkt het een stuk voordeliger, echter is goedkoop in dit geval vaak duurkoop. Wij geven je hier twee redenen om nieuwe banden te kopen.

Veiligheid

Nieuwe banden hebben nog de volledige profieldiepte, rijden vlotter en staan garant voor meer veiligheid op de weg. Alle nieuwe banden worden namelijk uitgebreid getest door de fabrikant. Na het testen garanderen de fabrikanten van autobanden optimale veiligheid met de nieuwe banden. Garandeer jezelf en jouw auto veiligheid door nieuwe banden te bestellen. Dat kan bijvoorbeeld bij Autobandenmarkt, zij hebben een zeer uitgebreid assortiment. Wil je besparen op de nieuwe bandenset? Via de website van Bespaardeals ontvang je korting op jouw bestelling.

Kwaliteit

Bij tweedehands banden is het altijd de vraag of de kwaliteit nog goed is. Veel banden hebben namelijk een kleine of grote beschadiging. Deze hoeven niet altijd zichtbaar te zijn. Heeft de vorige eigenaar een stoeprand geraakt? Dan kan de band aan de binnenkant beschadigd zijn. Deze beschadigingen zijn niet zichtbaar, maar kunnen wel leiden tot een klapband of lekke band. Tweedehands banden kopen wordt dus sterk afgeraden.

Extra tip

Met nieuwe banden wordt geadviseerd om de eerste 200 б 300 kilometer rustig te rijden. Hierdoor laat je het loopvlak wennen om vervolgens de volledige capaciteit van de band te gebruiken. Het is dus goed om hier rekening mee te houden bij het aanschaffen van nieuwe banden voor je auto.