Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Handige apps voor onderweg

Vrijdag 14 september 2018

Het verkeer is meestal druk en hectisch, daarom zijn er verschillende apps ontwikkeld die weggebruikers ondersteunen. Vroeger kon je enkel thuis via internet en tv informatie over het verkeer ontvangen. Omdat veel mensen tegenwoordig ook onderweg de toegang hebben tot internet, kan je via apps op je smartphone ook onderweg veel waardevolle informatie krijgen. Maar zorg ervoor dat je je smartphone onderweg altijd handsfree gebruikt. Het gebruik van de smartphone aan het stuur is namelijk levensgevaarlijk en bovendien verboden. Hieronder een overzicht van de belangrijkste apps voor in het verkeer.

Google Maps

Deze app van Google is erg handig als je naar een onbekende bestemming moet, met welk vervoermiddel dan ook. Of je nu loopt, fietst, of met de auto reist, deze app loodst je met gesproken aanwijzingen naar je bestemming. Als je onderweg geen internet hebt, is dit ook geen probleem, mits je van tevoren een kaart downloadt. Als je wel online bent onderweg, krijg je via deze app informatie over files en ongelukken. Je krijgt meteen te zien hoeveel vertraging er is en de app berekent bij veel vertraging een alternatieve route.

DirectLease Tankservice

Als de tank van je auto behoorlijk leeg begint te raken, moet je als automobilist ergens gaan tanken, maar waar? Met deze app kun je op een overzichtelijke kaart precies zijn welke tankstations zich in de buurt bevinden. Ook kan je de prijzen van deze tankstations met elkaar vergelijken. Zo betaal je altijd de laagste prijs. Verder kan je zoeken op tankstations met bepaalde specificaties zoals 24-uur open, met een wasstraat of met een shop. Zo kom je qua tankstations niet meer voor verrassingen te staan.

Find My Car

Als je de auto ergens geparkeerd hebt, is het soms een hele zoektocht om deze weer terug te vinden. Met Find My Car kan je jouw auto wel weer terugvinden door een markering aan te maken in de app zodra je parkeert. Hierdoor kan je je auto weer gemakkelijk terugvinden aan het eind van de dag. Dit werkt overigens niet alleen met auto’s, ook de locaties van bijvoorbeeld hotels en fietsen zijn er mee terug te vinden.

Flitsmeister

Flitsmeister is een app, die altijd aangeeft wat de maximumsnelheid is, en hoe hard je zelf als automobilist rijdt. Deze app ontleent zijn naam aan het feit dat hij ook waarschuwt voor flitspalen en mobiele flitsers. Ook meldt de app ongelukken en files op de route. Alle meldingen die je als gebruiker van de app krijgt, zijn gemeld door andere gebruikers van deze app. Als er op een traject weinig gebruikers van de app rijden, zal je dus niet altijd alle relevante informatie krijgen. Het waarschuwen voor flitspalen en andere snelheidscontroles is volgens het bedrijf relevant om onnodige boetes te voorkomen. Bovendien moet je volgens het bedrijf bij een controle opletten voor remmend verkeer. In de app kan je alleen snelheidscontroles melden. Ook als je deze app gebruikt, komen bijvoorbeeld alcoholcontroles nog steeds onverwacht.

Fuelio

In deze app kun je alle brandstofkosten nauwkeurig bijhouden. Als bij het tanken het aantal getankte liters, de literprijs en je kilometerstand noteert, krijg je een berg statistiek over je verbruik en de bijbehorende kosten. Ook periodieke onderhoudsbeurten en hun prijs kan je op de app invoeren. Zo krijg je eindelijk inzichtelijk hoeveel een auto nu eigenlijk per jaar kost. Als je steeds je onderhoudsbeurten invoert, geeft deze app ook een melding als er weer onderhoud nodig is.