Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Bilstein schokdempers maken iedere rit een beleving

Maandag 18 februari 2019

Car tuners zijn altijd in de weer met de auto om het onderste uit de kan te halen wat betreft performance en prestaties. Zo ook de schokdempers. De standaard schokdempers waar een auto mee komt doorgaans zijn niet van de allerhoogste kwaliteit. En om die reden gaan car tuning fanaten op zoek naar de beste vervanging.

Voor velen zijn dit Bilstein schokdempers. Bilstein is van origine een Duits merk dat het neusje van de zalm schokdempers produceert. Zeg maar de Porsche onder de schokdemper merken. Natuurlijk kosten Bilstein schokdempers ietwat meer dan gemiddelde schokdempers, maar het hoeft zeker niet een rib uit je lijf te kosten. Tegenwoordig zijn Bilstein producten voordelig te verkrijgen via de Nederlandse webwinkel Extreme-Carstyling.nl. Bespaart je ook weer een rit naar Duitsland. Een persoonlijke favoriet is de B16 model. Deze kun je verstellen d.m.v. je iPhone. Hoe geniaal is dat?

Enfin, naast dat ik Bilstein schokdempers heb aangeschaft voor mijn bolide heb ik recent ook een nieuwe uitlaat bestelt erbij. Dit om beter indrukwekkender geluid te creëren. Op dit vlak is dan een Zweeds merk een voorloper en dat is Simons. Echte top uitlaten voor een geluid om je vingers bij af te likken. Tevens verkrijgbaar in Nederland bij de experts van extreme-carstyling.nl. Met een Simons uitlaat zal je niet onopgemerkt blijven in de buurt.

Car tuning

Een ander car tuning onderdeel dat aan te bevelen is zijn Eibach verlagingsveren. Dit om een stoerder uiterlijk van de auto te behalen. Denk aan de auto’s van de Fast en Furious films. Dit zonder het rijcomfort negatief te beïnvloeden.

Er zijn vele opties mogelijk om de performance van de auto en tevens het visuele of het audio aspect van de auto naar een hoger platform te tillen. Voor iedereen verschilt de prioriteit. Maar indien je betere wegligging wil en comfortabeler rijden kies dan voor Bilstein schokdempers.