Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Tent inrichten

Zo maak je het gezellig!

Ben je gek op kamperen? Dan ga je ieder jaar misschien zelf met de tent op vakantie. Ondanks dat je het grootste deel van de tijd buiten bent, ontkom je er soms niet aan om ook ‘binnen’ te blijven. Het kan immers niet iedere dag mooi weer zijn. Daarom is het verstandig om na te denken over de inrichting van je tent. Veel kampeerders weten alleen niet hoe ze dit aanpakken. Herkenbaar? Lees dan vooral verder, want wij vertellen je hier hoe jij je tent gezellig maakt.

Leg een kleed neer
De bodem van de meeste tenten bestaat uit een grondzeil. Omdat deze vaak een donkere kleur heeft, kan het nogal kil aanvoelen. Overweeg daarom een kleed neer te leggen op het grondzeil. Je kunt hier een oud stuk tapijt voor gebruiken, maar ook voor weinig geld een leuk vloerkleed kopen. Grote kans dat je tent hierdoor al een stuk sfeervoller wordt. Daarbij komt dat een kleed warmer aanvoelt dan het grondzeil. Wel zo fijn als je ’s nachts moet plassen.

Hang lampjes op
Met verlichting is het vrij eenvoudig om je tent gezellig te maken. Hang bijvoorbeeld een ‘losse’ lantaarn in de nok. Kies bij voorkeur voor een lamp die je kunt dimmen, want te fel licht kan de sfeer juist drukken. Bijkomend voordeel van een lantaarn is dat je hem ook op tafel neer kunt zetten. Daarnaast kun je hem meenemen als je in het donker naar het toiletgebouw moet. In plaats van een lantaarn kun je ook sfeerverlichting in je (voor)tent hangen. Dit maakt je tent ongetwijfeld ook een stuk gezelliger.

Haal kleur in de tent
Wie zijn tent gezellig in wil richten, doet er goed aan om kleuren te gebruiken. Als je een voortent hebt, is dit vrij makkelijk te realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld kampeerspullen kopen in vrolijke kleurtjes. Kies bijvoorbeeld eens voor kleurrijk servies in plaats van zwart of wit. Het oogt direct een stuk vrolijker als je de tafel hiermee dekt. Je kunt bovendien een schaal op tafel zetten en deze vullen met kleurrijke fruitsoorten. Een kleine moeite, maar hierdoor wordt het al een stuk gezelliger in je tent.

Koop bloemen of planten
Staat er een tafel in je voortent? Dan kun je dit ‘verblijf’ gezellig maken door een bloemetje of plantje op tafel te zetten. Hiervoor kun je de plaatselijke bloemist bezoeken, maar het is net zo leuk om zelf een veldboeket te plukken. Je bent immers in de natuur en om je heen groeien waarschijnlijk genoeg kleurrijke bloemen. Heb je geen vaas bij de hand? Geen probleem, want je kunt een veldboeket ook prima in een glas zetten.

Maak gebruik van accessoires
Tot slot kun jij je tent gezellig inrichten door gebruik te maken van accessoires. Leg bijvoorbeeld een aantal vrolijke kussentjes of een fleecedeken neer op de (lucht)bedden. Dit oogt niet alleen sfeervol, maar is ook nog eens functioneel. De kussens maken het slapen comfortabel en een dekentje is ideaal als je het ’s avonds of ’s nachts koud hebt.