Files Nu Weer Blog Kentekencheck Over ons

WEER

Actueel weerbericht

Deze informatie is afkomstig van Buienradar.nl

Regenkleding en een paraplu zijn toch niet te missen attributen deze dagen. Zo krijgen we vandaag in de loop van de dag vanuit het zuidoosten te maken met stevige buien met kans op onweer. Ook morgen ziet het weer er nog niet florissant uit. Op de lange termijn blijft het aan de wisselvallige kant.Vanochtend begint de dag lokaal met mistbanken, deze zullen spoedig verdwijnen. Verder neemt in de loop van de ochtend de bewolking vanuit het zuidoosten toe en dienen zich vanuit die hoek ook de eerste buien aan met kans op onweer. Elders zijn er eerst nog flinke zonnige perioden en blijft het droog. De temperatuur is aan het eind van de ochtend in het midden van het land opgelopen naar 18 graden. Verder is het uitermate rustig weer en staat er nauwelijks wind.Vanmiddag raakt het vanuit het zuidoosten verder bewolkt en trekken enkele stevige regen- en onweersbuien vanuit het zuidoosten over het land. Lokaal kan daarbij veel regen vallen en is er lokaal ook kans op hagel. De meest actieve buien lijken te ontstaan voor het omvangrijke buiengebied dat ons land vanuit het zuidoosten binnenkomt. De temperatuur loopt voor de buien uit nog op naar maximaal 19 of 20 graden, in het noordoosten van het land wordt het nog wel 21 graden. Tijdens de buien komt het af naar een graad of 16. De wind waait zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.Vanavond is het overwegend bewolkt en vallen verspreid buien met kans op onweer, maar niet op uitgebreide schaal. Lokaal kan daarbij flink wat regen vallen. Vannacht is het bewolkt met perioden met regen en mogelijk een klap onweer. In de nanacht lijkt het in het oosten van het land droger te worden. De minimumtemperatuur bedraagt een graad of 13 en waaien doet het nauwelijks.Morgen is het bewolkt en begint de dag met perioden met regen, vooral in het noorden, westen en zuiden van het land. In het midden en oosten zijn er ook langere droge perioden. In de loop van de middag wordt het in het hele land droger met af en toe zon, maar er ontstaan in het noorden van het land nog een aantal buien met kans op onweer. De avond verloopt droog met vanuit het zuiden meer zonneschijn. Enkel in het noorden van het land moet nog rekening worden gehouden met een bui. In de middag komt de temperatuur niet hoger uit dan 17 graden langs de kust en 20 graden in het zuidoosten. De wind waait zwak tot matig uit een veranderlijke richting, aan het eind van de dag gaat de wind in het hele land uit het zuidwesten waaien. In de avond staat er langs de westkust een (vrij) krachtige zuidwestenwind.De dagen daarna is er af en toe zon en dagelijks valt er verspreid over het land wel een bui waarbij er op zondag ook nog kans bestaat op onweer. Het wordt 's middags 18 tot 23 graden. Een overgang naar een stabiele, warmere voorzomerse periode dient zich voorlopig niet aan.

Neerslag in Nederland door Buienradar:

Filemeldingen

Files in    Amsterdam   
Files in    Rotterdam   
Files in    Utrecht   
Files in    Den Haag   
Files in    Eindhoven   

Op Filesnu.nl vind je altijd actuele verkeersinformatie voor heel Nederland! Ben jij benieuwd waar op dit moment de files nu staan? Of wil jij weten of er op jouw route zijn?

Bekijk het op de kaart van Filesnu.nl of bekijk deze filemeldingen. Met verkeersinfo die altijd up to date is, is geen enkele file voor jou een verrassing. Bekijk de files op onderstaande snelwegen:

  A1       A2       A4  
  A13       A20       A27