Files Nu Weer Blog Over ons

WEER

Actueel weerbericht

Deze informatie is afkomstig van Buienradar.nl

Na een kort relatief koel intermezzo keert de zomerse warmte snel terug. Sterker nog, vanaf donderdag wordt het op uitgebreide schaal tropisch heet. Waarschijnlijk mondt dit alles uit in een heuse 'landelijke' hittegolf.Vanavond ischijnt de zon maar er trekken ook enkele dunne wolkenvelden over. Vannacht blijft het tamelijk helder. Alleen het noordwesten krijgt ook te maken met wolkenvelden, maar het blijft ook daar droog. Het koelt af naar 15 graden aan zee en 11 graden in het oosten. De wind is in het algemeen zwak tot matig en draait naar een zuidelijke richting.Morgen is het prachtig zomerweer met volop zon. Vooral in het noordwesten en noorden komen ook nog een paar wolkenveldjes voor. Het wordt flink warmer met temperaturen uiteenlopend van 24 graden in het noordwestelijk kustgebied, 27 graden in het midden en 29 of zelfs al lokaal 30 graden in het zuidoosten. De zuiden- tot zuidwestenwind waait matig en aan zee matig tot vrij krachtig.De dagen erna wordt het alleen maar heter. Het blijft tot en met zaterdag zonnig en het wordt tropisch heet. De temperatuur swingt de pan uit met maxima uiteindelijk oplopend naar 30 tot 36 graden met de hoogste waarden in het zuidoosten. Alleen op de Wadden is het met 26 graden minder warm, maar wel beter uit te houden. Zondag draait de wind naar noord tot noordoost en dan kan de minder hete lucht iets verder binnendringen. Of De Bilt dan de tropische grens van 30 haalt is nog niet zeker. Lukt dat wel, dan spreken we vanaf zondag van een echte hittegolf, de 29e vanaf het begin van de vorige eeuw. Na zondag wordt de kans op tropische hitte ook voor het midden van het land weer groter, dus uiteindelijk komt de hittegolf er waarschijnlijk sowieso.

Neerslag in Nederland door Buienradar:

Filemeldingen

Files in    Amsterdam   
Files in    Rotterdam   
Files in    Utrecht   
Files in    Den Haag   
Files in    Eindhoven   

Op Filesnu.nl vind je altijd actuele verkeersinformatie voor heel Nederland! Ben jij benieuwd waar op dit moment de files nu staan? Of wil jij weten of er op jouw route zijn?

Bekijk het op de kaart van Filesnu.nl of bekijk deze filemeldingen. Met verkeersinfo die altijd up to date is, is geen enkele file voor jou een verrassing. Bekijk de files op onderstaande snelwegen:

  A1       A2       A4  
  A13       A20       A27