Files Nu Weer Blog Over ons

BLOG

Met de auto op zomervakantie: tips en tricks

Spanje, Italië, Duitsland of misschien wel Kroatië: ben je van plan om in de zomervakantie met de auto weg te gaan? Of je nu kiest voor een roadtrip, een natuurreis of lekker gaat camperen, het plannen van een autovakantie vergt wat voorbereiding. Wij delen een aantal handige tips en tricks om je autoreis soepel te laten verlopen. Met deze adviezen bij de hand ben je klaar om de weg op te gaan en te genieten van een onvergetelijke vakantie!

 

  1. Zorg voor een goede auto: Voer voor vertrek een grondige controle uit op je auto. Inclusief bandenspanning, vloeistofniveaus en remmen. Zorg ervoor dat je een reserveband mee hebt die in goede staat verkeert. Heb je nog geen auto en ben je van plan die aan te schaffen voordat je op vakantie gaat? Let dan goed op de grootte van je kofferbak, de staat van je auto en de manieren om je auto te financieren. Heb je een groot gezin en zijn jullie van plan om vaak te gaan camperen? Dan kan een dakkoffer een handige toevoeging zijn.
  2. Plan je route: Maak van tevoren een routeplanning en onderzoek alternatieve routes voor het geval van werkzaamheden of verkeersproblemen. In de zomervakantie kan het druk zijn op de weg. Zwarte zaterdag is een dag die je wilt ontwijken. Houd rekening met de tijd van vertrek. Wil je files ontwijken? Zorg dan dat je voor de spits drukke plekken voorbij bent. Zo kom je niet in de file bij Amsterdam, Antwerpen of Parijs.
  3. Pak slim in: Minimaliseer bagage om brandstofverbruik te verminderen en ruimte te besparen. Vergeet niet om essentiële zaken zoals water, snacks, EHBO-kit en een gevarendriehoek in te pakken.
  4. Zorg voor vermaak onderweg: Maak een afspeellijst met favoriete nummers, download podcasts of neem luisterboeken mee om lange ritten aangenamer te maken. Gaan er kinderen mee op reis? Zorg voor spelletjes, kleurboeken en een draagbare dvd-speler. Die maken de reis ongetwijfeld leuk!
  5. Neem regelmatige pauzes: Veiligheid voorop! Daarom is het belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Plan regelmatig stops om op te frissen, te rekken en te rusten. Wissel af met wie er rijdt. Dit helpt vermoeidheid te voorkomen en houdt de concentratie op de weg hoog.
  6. Reserveer accommodaties van tevoren: Zeker in de drukke zomermaanden, komt het nog wel eens voor dat hotels en accommodaties vol zitten. Reserveer daarom tijdens het hoogseizoen je accommodatie van tevoren. Zo voorkom je teleurstellingen, stress en weet je waar je aan toe bent.

 

Hoewel planning belangrijk is, kunnen onverwachte gebeurtenissen altijd voorkomen. Blijf flexibel en pas je route indien nodig aan om het meeste uit je reis te halen.